sunkissed flowers /
Welcome


17 éves; beauty bolond; 
Szívélyes üdvözlettel köszöntelek, ide csöppenő szerzet! Mindenki hatalmas örömére elindítottam az ország ezerháromszázhatvankettedik  bjutí blogját, de hát üsse kő, hátha az enyém is fog adni valami újat az emberiség számára. Tulajdonképpen az én élettapasztalatommal ennek nem sok esélyét látom, de régóta szerettem volna nem csak a barátnőimmel,hanem nagyobb felületen megosztani a gondolataimat az élet nagy kérdéseiről. Olvassátok szentírásaim!

INTERJÚ VELEM Login ; Képtár ; Makeup ; Haul ; Vélemény ;

Small Grey Outline Pointer

 
Üzenj

 
///

Íróajánló

2017.05.20. 18:56, uictoire


A hatodik naphoz érkeztünk a challengeben, ezen kívül pedig egy új rekordot döntött az oldal. Hét bejegyzést még sosem írtam a blogra egy hónapon belül, viszont még négyet mindenképp írnom kell, hiszen ez a kihívás 30.-ig tart. 
Aki szeret magyar kortárs irodalmat olvasni, biztosan hallott már Gerlóczy Mártonról. Viszont biztosra állítom, hogy sokatoknál ez nincs így, és fogalmatok sincs,ki ő. Hozzátok szól e cikk.
 Gerlóczy egy pesti bácsi srác, akiről elég szélsőséges véleményeket hallok vissza. Az én álláspontomat kitalálhatjátok, rosszról nem írtam még Nektek -  egyszer eljön ennek az ideje is.  Sok ember szerint felháborító nyelvezettel ír semmitmonó könyveket. Nem igaz. Nem biztos, hogy mindig szükségünk van szimbolikára és metaforákra és Esterházy-féle megmunkáltságra. Viszont limonádénak sem tekinthető könyv, mielőtt bárki ezt gondolná, sőt. Főbb műveit olvasva magával ragadott a hétköznapiság, giccsmentesség, az őszinteség. A csemegepultos naplója-ban, vagy a Létrában sem egy világmegváltó mondanivalót találunk, de találunk. Proli emberek a fővárosban, napról-napra élve, nyers megszólalásokkal, igazi emberként, káromkodva, ahogyan ezt sokszor tapasztalhatjuk. Görbe tükör a társadalmunknak? Hány és hány ilyen emberrel találkozol az utcán, mégis azt mondják, a történet szar. Pedig aktuális. Nem arisztokratákról, felső tízezerről, vagy nagypolgárokról szól. Kisemberekről,kis történettel. De szeretem. Emberközeli. 
Ha fiatal vagy, mindenképpen olvasd el az Igazolt hiányzást, vagy ha éppen könyvtárban jársz, kutakodj egy picit Gerlóczy után. 

Versajánló 1.

2017.05.18. 19:55, uictoire
vagyis inkább szerző(?)


Mi a vers? A vers gyönyör, mámor, feloldja mindazt, mi gátol. A vers egy gyógyszer, egy gyógyulási módszer. A vers sír és nevet, ha kell együtt él veled. (Dovigyel Bálint) Létszükséglet, lélekszükséglet.
Nagyon szeretek verseket olvasni, és szerencsére a magyar irodalom bővelkedik kiváló alkotásokkal. Az én személyes kedvencem is a magyar irodalom egyik nagy alakja, Radnóti Miklós. Nagyrészt személyes, szerelmes versei elkápráztatnak, az érzelemkifejezés a zsenialitása. Bizonyára senkinek sem kell bemutatnom, viszont gondoltam miért ne ásnánk be magunkat egy kicsit a dologba? Nem azokat a verseket szeretném tőle bemutatni,amit a tankönyvekben olvashattatok/olvashattok, hanem a nem mindenki által ismert költeményeit. A legeslegkedvencebb versem tőle a Tétova óda, de elgondolkodtatott az,hogy ez talán benne van a tankönyvekben is(?). Mindenesetre nem kockáztatok, leírom ide. Én akárhányszor olvasom,nem tudok betelni vele. Fannival való szerelme nagyon ismert, és persze a lagerben töltött ideje is, viszont most nem vagyok melankolikus hangulatomban, így a vers, amit még ide beillesztek, az A virág. Néha olvassatok Radnótit, mert iszonyatosan megérinti a lelket. 


Mióta készülök, hogy elmondjam neked
szerelmem rejtett csillagrendszerét;
egy képben csak talán, s csupán a lényeget.
De nyüzsgő s áradó vagy bennem, mint a lét,
és néha meg olyan, oly biztos és örök,
mint kőben a megkövesült csigaház.
A holdtól cirmos éj mozdul fejem fölött
s zizzenve röppenő kis álmokat vadász.
S még mindig nem tudom elmondani neked,
mit is jelent az nékem, hogyha dolgozom,
óvó tekinteted érzem kezem felett.
Hasonlat mit sem ér. Felötlik s eldobom.
És holnap az egészet újra kezdem,
mert annyit érek én, amennyit ér a szó
versemben s mert ez addig izgat engem,
míg csont marad belőlem s néhány hajcsomó.
Fáradt vagy s én is érzem, hosszú volt a nap, -
mit mondjak még? a tárgyak összenéznek
s téged dicsérnek, zeng egy fél cukordarab
az asztalon és csöppje hull a méznek
s mint színarany golyó ragyog a teritőn,
s magától csendül egy üres vizespohár.
Boldog, mert véled él. S talán lesz még időm,
hogy elmondjam milyen, mikor jöttödre vár.
Az álom hullongó sötétje meg-megérint,
elszáll, majd visszatér a homlokodra,
álmos szemed búcsúzva még felémint,
hajad kibomlik, szétterül lobogva,
s elalszol. Pillád hosszú árnya lebben.
Kezed párnámra hull, elalvó nyírfaág,
de benned alszom én is, nem vagyok más világ.
S idáig hallom én, hogy változik a sok
rejtelmes, vékony, bölcs vonal
                        hűs tenyeredben.

Virág

Most mentél el, öt perce sincs,
öt perce nem vagy már velem.

De látod, ez a szerelem,
ez a lidércláng, ez az ármány,
a karcsu képzelet

e fürtös vadvirága.

Most mentél el s már újra megcsodálnám
bokád fölött a drága
jólismert kék eret.

 

Zeneajánló

2017.05.17. 17:02, uictoire

Már megszokhattátok, ebben a hónapban kicsit személyesebbre vettem a figurát, amit egyáltalán nem bánok,sőt,izgalmasnak is tűnik, akkor is, ha tudom, az én életem olyan,mint minden más kisemberé,így semmi újjal nem szolgálok. Sorry. Igaz, ezek nem naplószerű bejegyzések, viszont mindenképpen egy kis belátást tekinthettek az én gondolkodásmódomba. A Daily Best Challenge 4. posztja ez, tudtam,képtelenség lesz nekem ezt összefüggő 10 nap alatt előállítani, de hát igyekszem májusban befejezni.. :) 
Könyv, film, sorozat... Most a zene áll a napirenden, és ezáltal már egyre inkább összeállhat a kép bennetek, milyen is lehetek én, milyen a stílusom kultúra(?) terén. 
 Mindent összevetve, az én zenei stílusom igen sokrétű, szeretem a minőségi - és ezzel összefüggően (sajnos) nem a mainstream zenét. Természetesen elképzelhetetlen, hogy a rádióban 86-szor lejátszott zenét ne dúdoljam, vagy amit a bulikban játszanak állandóan. Ezekkel azonban mégsem tudok azonosulni.
 Szeretem a rockot, az indiet, a bluest, jazzt (és a komolyzenét).  De leginkább az alterrockért dobban meg a szívem. Ez az a műfaj, ami teljes mértékben a stílusom tükrözi, bármennyiszer hallgatom megnyugszik a lelkem. A szöveg számomra elmondhatatlanul fontos, imádom a metaforikus, szimbolikus, nem közhelyes dalszövegeket. Azt, amit akár egy versként is lehet tekinteni, elemezni lehet.. Ebből kifolyólag a magyar alternatív zenekarokat részesítem előnyben, a nagy külföldi kedvencem a The Doors és a RHCP. 
 Egy szó,mint száz, a kedvenc zenekarom a 30Y,nem tudok úgy hallgatni zenét tőlük, hogy ne mozgassa meg valamelyik végtagom. Ők a lelkem megzenésítői. Voltam már koncerten, életem egyik legjobb koncertje volt, pedig már  eljutottam pár külföldi előadó koncertjére is. Képtelenség egy bizonyos zenét kiválasztani, amelyet bemutathatnék Nektek. Sajnálom, de akár egy 50 dalos lejátszási listát talán be tudnék linkelni. Ajánlom, keressetek rájuk a YouTubon, ha hasonló a zenei megvilágításotok, vagy egyszerűen nyitottak vagytok az új megismerésére. Vagy Te már ismered őket?

Csak én vagyok ilyen furcsa, vagy más is leginkább a férfiénekeseket képes hallgatni?

"Sorozat ajánló"

2017.05.16. 18:00, uictoire
A búra alatt

Még mielőtt belekezdenél a bejegyzés olvasásába, el kell, hogy mondjam, egy közös projektben vettem részt több bloggerrel, méghozzá a májusi kedvenc termékeinkről írtunk. Akit most egy kis szépségápolás érdekelne. Tekintsétek meg

A filmekért mindig is jobban rajongtam, mint a sorozatokért. Elhúzott történet, "nem tudom hanyadik résznél tarottam", unalmassá válik a sztori egy idő után számomra. Tehát volt az életem során három-négy olyan sorozat,amit néztem,és mit gondoltok? A végére értem? Hát nem! A Lost mai napig kezdvenc sorozatom, két éve elkezdtem, de sosem jutottam a végére. Azt hiszem a nyáron újra nekikezdek. De most nem erről szeretnék írni, hanem a mostani favoritomról, A búra alattról, amely Stephen King által írt regény alapján készült. Az első évadot sikerült megnéznem,mintegy két hét alatt! (taps-taps) Úgy találtam rá,hogy nekikezdtem sorozatok után kutatni, tetszett a cím, a kategória, és elkezdtem. Nem bántam meg, mondjuk az introban (sorozatoknál így hívják?) az elvágott tehén annyira gagyi hatású, ott majdnem kikapcsoltam. Viszont ez eddig a legrosszabb érv, amit feltudok hozni negatívumként. Tetszik az alapsztori, és az ezt felvető kérdések. Hogyan alakul a társadalom egy elzárt világban? Mik a lehetséges akadályok? Hogyan lehetne a búrát eltüntetni? És ezeket a kérdéseket mind mind szépen végigviszi a film,egy percig sem unalmas, a színészek is nagyon jól alakítanak. Elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban, mert egyszerűen szerelmes lettem az Ify-t alakító színészbe, Alexander Kochba. Ő a rosszfiú, kicsit őrült is, de a mimikájától elpirulok. 
Végül is, ha egy jó sorozat után néztek, nagyon is tudom ajánlani. 

Dolgok, amik nélkül nincs tavasz

2017.05.11. 09:00, uictoire

A tavasz utolsó hónapjában ráeszméltem, folytatnom kellene a must have sorozatom. Újabb tavaszias illatok, termékek, amiket szeretek csak az adott évszakban használni.

Nivea Micellás Arctisztító: Bár ez az,amit nem csak tavasszal használok, viszont egy micellás vizet mindenképpen be szerettem volna rakni ide,hiszen általában ilyenkor mindig jólesik akár csak felfrissíteni vele az arcom. Nem a legjobb sminklemosó, a Garnieres jobban megteszi a kívánt hatást,viszont ez az,ami nem hagy felesleges és zavaró réteget az arcon,emiatt őt válaszottam.

B.U. Candy Love parfüm: Azt kell,hogy mondjam eddig egyáltalán nem voltam se a B.U., sem a vattacukor illat kedvelője. Viszont most kaptam egy ilyet, és megtetszett az illata. Nem émelyítő, nem kislányos, és nagyon érdekes vattacukor illat. Valahogy nekem bejött így tavaszra. :) 

Scented Candle  Lovely Cranberry illlatú gyertya: Tavasz illatot árasztó gyertya,amit biztosan ebben az évszakban elhasználok. 

Avon Naturals rózsavíz: Szintén a felfrissítő hatásáért vagyok oda, az arctisztítási rutinom utolsó lépése.

Dove Purely Pampering kókusz és jázmin illatú tusfürdő: Kicsit  télies, kicsit tavaszias, de aaaannyira imádom a Dove tusfürdőket,hogy szinte mindegy melyiket mikor használom, bármikor képes vagyok zuhanyozni velük.

Look by Bipa kabuki ecset: Ilyenkor tavasszal az arcom mattítása egy fontos tényező, ebben van segítségemre ez a csodálatos pihe-puhi ecset. Nagyon szépen eloszlatja a púdert. És olyan kis cukin néz ki. 

Avon True Colour pirosító : Szép, kellemes színe van, pigmentáltságát tekintve nem olyan erős, de nem kell száz réteg sem,hogy látszódjon. A megfelelő e téren, hiszen a bohóc effektust ennél a terméknél nehéz elérni. Az ecset, ami hozzá van, használható ugyan, de inkább szerezzetek be hozzá egy másikat.

Avon matt rúzs: Az Avon matt rúzsokkal egyébként is nagyon barátságban vagyok, a Pure Pink árnyalat pedig igazi lágy,tavaszias szín, és illik a pirosítómhoz is. 

 
posts
 
flowers

A hely egyelőre betelt. 

     

8/8
 

 
lucky

 

SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - TUDJ MEG TÖBBET SELENA GOMEZ MAGÁNÉLETÉRÕL, SZERELMÉRÕL, CSALÁDJÁRÓL, KARRIERÉRÕL!    *****    HA TE IS IMÁDOD A ZÖLD ÍJÁSZ VILÁGSIKERÛ SOROZAT ELBÛVÖLÕ SZERELMESPÁRJÁT AKKOR ITT A HELYED! MAGYAR OLICITY SITE    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    ARIANA GRANDE TODAY - MAGYARORSZÁG EGYETLEN ARIANA GRANDÉVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA - TUDJ MEG RÓLA MINDENT    *****    KOSEMBLOG.GP//A MAGYAR "A SZULTÁNA" RAJONGÓI OLDAL//BY: KÖSEM// KOSEMBLOG.GP//MINDEN, AMI KÖSEM...