{uictoire}
Welcome18 éves; beauty bolond; 
Szívélyes üdvözlettel köszöntelek, ide csöppenő szerzet! Mindenki hatalmas örömére elindítottam az ország ezerháromszázhatvankettedik  bjutí blogját, de hát üsse kő, hátha az enyém is fog adni valami újat az emberiség számára. Tulajdonképpen az én élettapasztalatommal ennek nem sok esélyét látom, de régóta szerettem volna nem csak a barátnőimmel,hanem nagyobb felületen megosztani a gondolataimat az élet nagy kérdéseiről. Olvassátok szentírásaim!

INTERJÚ VELEM Login ; Képtár ; Makeup ; Haul ; Vélemény ;

Small Grey Outline Pointer

 
Üzenj

 
///
Archívum - 2017. május

Versajánló 2.


Már csak három napom van behozni a négy napi lemaradást, viszont úgy döntöttem, nincs minden veszve. Ma újra egy versajánlóval jövök. Ahogy a kihívásból kiderülhetett, nagyon szeretem a magyar költőket,írókat, zenéket. Ezt a sorozatot ma még nem szeretném megbontani, így folytatom a versajánlóm. 
 Ma két költő verseit említeném, ugyanis ők mai kortárs költők közül a kedvenceim. 
Závada Péter és Erdős Virág a number one nálam vers terén. Most csak szimplán bemutatok tőlük egy-egy verset. 

Závada Péter: Boldog óra 

Élek, s ez ritka alkalom.
A fény kisujjnyi, törtfehér
sugár a kerti asztalon.
Tán megjössz, mire körbeér.
E nyári kert az árnyaké.
Nyugodt ez így ma. Gondolom.
A fény, akár az árpalé
szivárog át a lombokon.
Ma mégse jössz. A sarkon állsz.
A nap korongja fölragyog:
ezernyi égi vaskohász
locsolja szét a sörhabot.
Tudom, hogy ez nem épp vidám:
e nemjövés, ez ócska szesz
- élek, s ez nem az én hibám.
Ígérem, orvosolva lesz.

Erdős Virág: Vagyok aki vagyok

 

madárnak kád vagyok buzgó kis gyomoknak itóka
elsüllyedt kapukulcs dobozos sörről a nyitóka
hiányzó hinta egy körömmel széttegelt mászófal
fájdalmas anya egy ordítva libikókázóval


utcácskák mocska ki jogról meg sotéről álmodik
vidéki rokon ki nem jut el sellyétől sámodig
silent hill karakter vagyok egy bebukott küldetés
megunt vagy feleslegessé vált kezdetű hirdetés


HHH vagyok a kikúrálhatatlan hebegés
nem embernek való súlyok közt fél óra lebegés
gyanús kis pukli a járdán egy problémás anyajegy
kislány ki elindul világgá szétnéz és hazamegy


indázó drótok egy városnyi robbanó szerkezet
üzi a falon én tudom csak hogy honnan érkezett
szivárgó szatyor egy kék bomba amit majd elhagyok
basszus a fülben a lábdob hogy vagyok a-
ki vagyok

dühös kis romokból vagyok a szépülő tanyátok
folyt köv most annyi hogy anyátok anyátok anyátok
dühös kis romokból vagyok a szépülő tanyátok
folyt köv most annyi hogy anyátok anyátok anyátok

2017.05.29. 21:04, uictoire

Íróajánló


A hatodik naphoz érkeztünk a challengeben, ezen kívül pedig egy új rekordot döntött az oldal. Hét bejegyzést még sosem írtam a blogra egy hónapon belül, viszont még négyet mindenképp írnom kell, hiszen ez a kihívás 30.-ig tart. 
Aki szeret magyar kortárs irodalmat olvasni, biztosan hallott már Gerlóczy Mártonról. Viszont biztosra állítom, hogy sokatoknál ez nincs így, és fogalmatok sincs,ki ő. Hozzátok szól e cikk.
 Gerlóczy egy pesti bácsi srác, akiről elég szélsőséges véleményeket hallok vissza. Az én álláspontomat kitalálhatjátok, rosszról nem írtam még Nektek -  egyszer eljön ennek az ideje is.  Sok ember szerint felháborító nyelvezettel ír semmitmonó könyveket. Nem igaz. Nem biztos, hogy mindig szükségünk van szimbolikára és metaforákra és Esterházy-féle megmunkáltságra. Viszont limonádénak sem tekinthető könyv, mielőtt bárki ezt gondolná, sőt. Főbb műveit olvasva magával ragadott a hétköznapiság, giccsmentesség, az őszinteség. A csemegepultos naplója-ban, vagy a Létrában sem egy világmegváltó mondanivalót találunk, de találunk. Proli emberek a fővárosban, napról-napra élve, nyers megszólalásokkal, igazi emberként, káromkodva, ahogyan ezt sokszor tapasztalhatjuk. Görbe tükör a társadalmunknak? Hány és hány ilyen emberrel találkozol az utcán, mégis azt mondják, a történet szar. Pedig aktuális. Nem arisztokratákról, felső tízezerről, vagy nagypolgárokról szól. Kisemberekről,kis történettel. De szeretem. Emberközeli. 
Ha fiatal vagy, mindenképpen olvasd el az Igazolt hiányzást, vagy ha éppen könyvtárban jársz, kutakodj egy picit Gerlóczy után. 

2017.05.20. 18:56, uictoire

Versajánló 1.

vagyis inkább szerző(?)


Mi a vers? A vers gyönyör, mámor, feloldja mindazt, mi gátol. A vers egy gyógyszer, egy gyógyulási módszer. A vers sír és nevet, ha kell együtt él veled. (Dovigyel Bálint) Létszükséglet, lélekszükséglet.
Nagyon szeretek verseket olvasni, és szerencsére a magyar irodalom bővelkedik kiváló alkotásokkal. Az én személyes kedvencem is a magyar irodalom egyik nagy alakja, Radnóti Miklós. Nagyrészt személyes, szerelmes versei elkápráztatnak, az érzelemkifejezés a zsenialitása. Bizonyára senkinek sem kell bemutatnom, viszont gondoltam miért ne ásnánk be magunkat egy kicsit a dologba? Nem azokat a verseket szeretném tőle bemutatni,amit a tankönyvekben olvashattatok/olvashattok, hanem a nem mindenki által ismert költeményeit. A legeslegkedvencebb versem tőle a Tétova óda, de elgondolkodtatott az,hogy ez talán benne van a tankönyvekben is(?). Mindenesetre nem kockáztatok, leírom ide. Én akárhányszor olvasom,nem tudok betelni vele. Fannival való szerelme nagyon ismert, és persze a lagerben töltött ideje is, viszont most nem vagyok melankolikus hangulatomban, így a vers, amit még ide beillesztek, az A virág. Néha olvassatok Radnótit, mert iszonyatosan megérinti a lelket. 


Mióta készülök, hogy elmondjam neked
szerelmem rejtett csillagrendszerét;
egy képben csak talán, s csupán a lényeget.
De nyüzsgő s áradó vagy bennem, mint a lét,
és néha meg olyan, oly biztos és örök,
mint kőben a megkövesült csigaház.
A holdtól cirmos éj mozdul fejem fölött
s zizzenve röppenő kis álmokat vadász.
S még mindig nem tudom elmondani neked,
mit is jelent az nékem, hogyha dolgozom,
óvó tekinteted érzem kezem felett.
Hasonlat mit sem ér. Felötlik s eldobom.
És holnap az egészet újra kezdem,
mert annyit érek én, amennyit ér a szó
versemben s mert ez addig izgat engem,
míg csont marad belőlem s néhány hajcsomó.
Fáradt vagy s én is érzem, hosszú volt a nap, -
mit mondjak még? a tárgyak összenéznek
s téged dicsérnek, zeng egy fél cukordarab
az asztalon és csöppje hull a méznek
s mint színarany golyó ragyog a teritőn,
s magától csendül egy üres vizespohár.
Boldog, mert véled él. S talán lesz még időm,
hogy elmondjam milyen, mikor jöttödre vár.
Az álom hullongó sötétje meg-megérint,
elszáll, majd visszatér a homlokodra,
álmos szemed búcsúzva még felémint,
hajad kibomlik, szétterül lobogva,
s elalszol. Pillád hosszú árnya lebben.
Kezed párnámra hull, elalvó nyírfaág,
de benned alszom én is, nem vagyok más világ.
S idáig hallom én, hogy változik a sok
rejtelmes, vékony, bölcs vonal
                        hűs tenyeredben.

Virág

Most mentél el, öt perce sincs,
öt perce nem vagy már velem.

De látod, ez a szerelem,
ez a lidércláng, ez az ármány,
a karcsu képzelet

e fürtös vadvirága.

Most mentél el s már újra megcsodálnám
bokád fölött a drága
jólismert kék eret.

 

2017.05.18. 19:55, uictoire

Zeneajánló

Már megszokhattátok, ebben a hónapban kicsit személyesebbre vettem a figurát, amit egyáltalán nem bánok,sőt,izgalmasnak is tűnik, akkor is, ha tudom, az én életem olyan,mint minden más kisemberé,így semmi újjal nem szolgálok. Sorry. Igaz, ezek nem naplószerű bejegyzések, viszont mindenképpen egy kis belátást tekinthettek az én gondolkodásmódomba. A Daily Best Challenge 4. posztja ez, tudtam,képtelenség lesz nekem ezt összefüggő 10 nap alatt előállítani, de hát igyekszem májusban befejezni.. :) 
Könyv, film, sorozat... Most a zene áll a napirenden, és ezáltal már egyre inkább összeállhat a kép bennetek, milyen is lehetek én, milyen a stílusom kultúra(?) terén. 
 Mindent összevetve, az én zenei stílusom igen sokrétű, szeretem a minőségi - és ezzel összefüggően (sajnos) nem a mainstream zenét. Természetesen elképzelhetetlen, hogy a rádióban 86-szor lejátszott zenét ne dúdoljam, vagy amit a bulikban játszanak állandóan. Ezekkel azonban mégsem tudok azonosulni.
 Szeretem a rockot, az indiet, a bluest, jazzt (és a komolyzenét).  De leginkább az alterrockért dobban meg a szívem. Ez az a műfaj, ami teljes mértékben a stílusom tükrözi, bármennyiszer hallgatom megnyugszik a lelkem. A szöveg számomra elmondhatatlanul fontos, imádom a metaforikus, szimbolikus, nem közhelyes dalszövegeket. Azt, amit akár egy versként is lehet tekinteni, elemezni lehet.. Ebből kifolyólag a magyar alternatív zenekarokat részesítem előnyben, a nagy külföldi kedvencem a The Doors és a RHCP. 
 Egy szó,mint száz, a kedvenc zenekarom a 30Y,nem tudok úgy hallgatni zenét tőlük, hogy ne mozgassa meg valamelyik végtagom. Ők a lelkem megzenésítői. Voltam már koncerten, életem egyik legjobb koncertje volt, pedig már  eljutottam pár külföldi előadó koncertjére is. Képtelenség egy bizonyos zenét kiválasztani, amelyet bemutathatnék Nektek. Sajnálom, de akár egy 50 dalos lejátszási listát talán be tudnék linkelni. Ajánlom, keressetek rájuk a YouTubon, ha hasonló a zenei megvilágításotok, vagy egyszerűen nyitottak vagytok az új megismerésére. Vagy Te már ismered őket?

Csak én vagyok ilyen furcsa, vagy más is leginkább a férfiénekeseket képes hallgatni?

2017.05.17. 17:02, uictoire

"Sorozat ajánló"

A búra alatt

Még mielőtt belekezdenél a bejegyzés olvasásába, el kell, hogy mondjam, egy közös projektben vettem részt több bloggerrel, méghozzá a májusi kedvenc termékeinkről írtunk. Akit most egy kis szépségápolás érdekelne. Tekintsétek meg

A filmekért mindig is jobban rajongtam, mint a sorozatokért. Elhúzott történet, "nem tudom hanyadik résznél tarottam", unalmassá válik a sztori egy idő után számomra. Tehát volt az életem során három-négy olyan sorozat,amit néztem,és mit gondoltok? A végére értem? Hát nem! A Lost mai napig kezdvenc sorozatom, két éve elkezdtem, de sosem jutottam a végére. Azt hiszem a nyáron újra nekikezdek. De most nem erről szeretnék írni, hanem a mostani favoritomról, A búra alattról, amely Stephen King által írt regény alapján készült. Az első évadot sikerült megnéznem,mintegy két hét alatt! (taps-taps) Úgy találtam rá,hogy nekikezdtem sorozatok után kutatni, tetszett a cím, a kategória, és elkezdtem. Nem bántam meg, mondjuk az introban (sorozatoknál így hívják?) az elvágott tehén annyira gagyi hatású, ott majdnem kikapcsoltam. Viszont ez eddig a legrosszabb érv, amit feltudok hozni negatívumként. Tetszik az alapsztori, és az ezt felvető kérdések. Hogyan alakul a társadalom egy elzárt világban? Mik a lehetséges akadályok? Hogyan lehetne a búrát eltüntetni? És ezeket a kérdéseket mind mind szépen végigviszi a film,egy percig sem unalmas, a színészek is nagyon jól alakítanak. Elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban, mert egyszerűen szerelmes lettem az Ify-t alakító színészbe, Alexander Kochba. Ő a rosszfiú, kicsit őrült is, de a mimikájától elpirulok. 
Végül is, ha egy jó sorozat után néztek, nagyon is tudom ajánlani. 

2017.05.16. 18:00, uictoire
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
posts
 
crystals


       

7/9
 

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu